"Şimdiki Aklımla Başkanlık Sistemine Hayır Derdim."

TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık, Maraş Gündem TV'de Mehmet TAŞ ile Gündem Özel programına konuk oldu. Başkanlık Sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Eliaçık, 'Şimdiki aklım olsa hayır derdim' dedi.

Mayıs 22, 2022 - 05:28
Eylül 9, 2023 - 05:34

Gazeteci Mehmet TAŞ'ın "2018 referandumu ile birlikte bu ülke parlamenter sistemde başkanlık sistemine geçti. Siz de KOBİ olarak yüzlerce KOBİ'nin de başkanı olarak başkanlık sisteminden memnun musunuz?" sorusu üzerine Başkanlık Sistemi'ni değerlendirdi.

 

'Türkiye'ye Çok İyi Geleceğini Düşünmüştüm'

"Şimdi bir öz eleştiri yaparak buna başlamak istiyorum. Tabii o zaman 2018 yılındaki bulunmuş olduğumuz konjonktürden dolayı ben şahsi olarak da referanduma evet oyu veren başkanlık sisteminin Türkiye'ye çok iyi geleceğini düşünen bireylerden bir tanesiydim. Oyumu da bu yönde verdim. Ancak şimdi geldiğimiz konjonktürde kuvvetler ayrılığı ilkesi var ya, ona aslında arar olduk. Yani parlamenter sistemin aslında biraz sıkıntılar olsa da yine de gücün tek bir yerde toplandığı zaman ne kadar tehlikeli ve bazen de ne kadar çıkmaza girdiğini şu anda günümüzde anlıyoruz. Tabii o zamana geri dönme şansımız yok. Ama olsaydı şayet şimdiki aklımla ben hayır derdim."

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow