Ali Öztunç: "Bayramlarda Güzellikler Konuşulur, Sevgi Konuşulur, Küslük Olmaz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İl Başkanlığında Basınla Bir Araya Geldi. Gündemle Alakalı Açıklamalarda Bulunan Öztunç, Kahramanmaraş'taki Su Sorunundan, ODTÜ'nün Mezuniyet Törenleri İle İlgili Pek Çok Konuda Konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İl Başkanlığında Basınla Bir Araya Geldi. Ali Öztunç’un hedefinde Cumhur İttifakı ve Kahramanmaraş Yerel Yönetimi vardı.

Temmuz 9, 2022 - 05:33
Eylül 9, 2023 - 05:35

"Bayramlarda Güzellikler Konuşulur, Sevgi Konuşulur, Küslük Olmaz."

"Hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum. Önce şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Yarın bayram, Kurban Bayramı. Bu vesileyle bütün Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin Kurban Bayramlarını kutluyorum. Güzel bayramlar görelim. Hep beraber. Bayramlar. Sevgi günleridir. Güzellik günleridir. Bayramlarda güzellikler konuşulur, sevgi konuştur, küslük olmaz. Inşallah ağız tadıyla bir bayram geçiririz. Ekonomik sıkıntılı yurttaşlarımız öyle rahat rahat bayram geçiremeyecek görünüyorlar. Artık kurban kesmekte sıkıntı yaşıyor yurttaşlarımız."

 

“Ayvalı Barajı'yla İlgili Sorunu Bir An Önce Çözmesi Gerekiyor Yerel Yönetimin”
"Kahramanmaraş'ın şansına mıdır arkadaş? Çok beceriksiz bir yerel yönetime sahibiz. Ayvalı Barajı meselesi var. Yedi bin iki yüz dönüm alanda ekim yapılacak, biçim yapılacak su lazım. Su yok. Vatandaşa mısır ektirdiler. Su vereceğiz dediler Ayvalı Barajı'ndan. Şimdi suyu vermiyorlar. Belediyenin su kuyuları var. Oradan temin et. elektrik parası fazla gelecek. Yazık günah. Ayvalı Barajı'yla ilgili sorunu bir an önce çözmesi gerekiyor yerel yönetimin. Ey büyükşehir belediye başkanı, ey ilçe belediye başkanları, çözün kardeşim sorunu çözün."

 

‘Taşeron İşçilere Hakkını Vermiyor Büyükşehir Belediyesi”

"Belediyenin işçileri. Bayramı bayram tadında yaşayamıyorlar taşeron işçiler. Birinci ayın birinden itibaren hak ettikleri para hala verilmedi. Niye vermiyorsun Hayrettin Güngör? Niye? Cumhuriyet Halk Partili Nurhak Belediyesi en az altı bin beş yüz lira veriyor. Biraz ders al."

“Cumhurbaşkanı Milletten Sabır Bekliyor”

"Sayın Cumhurbaşkanı açıklama yapmış. Bugün bayram mesajı yayınlamış. Güzel. Ekonomik şartların farkındayız. Milletimizden sabır bekliyoruz diyor Sayın Erdoğan. Ey Erdoğan. Hep milletten sabır istiyorsun. Hiç kendin bir şey vermiyorsun. Sana göre hava hoş. Sayın Tayyip Erdoğan, Elektriğe para vermiyorsun. Kira vermiyorsun. Suya vermiyorsun. Ekmek elden su gölden yaşıyorsun Tayyip Erdoğan. Milletten sabır istiyorsun. Milletin sabır taşı çatladı. Bitti. Bırak kurbanı iki yüz elli gram et alamıyor vatandaş. Sen vatandaşa sabret diyorsun. Sabır diyorsun. Yirmi yıl oldu ya. Ne sabrı? Yirmi yıldır iktidardasın. Ne sabrı?"

 

“Üniversite Protesto Yeridir.”

"Bir başka konu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi ODTÜ. Türkiye'nin en önemli üniversitesi. Bütün üniversiteler gibi mezuniyet törenleri yapılır. Öğrenciler, okurlar, mezuniyet töreninde kep atarlar. ODTÜ, mezuniyet törenini stadyumda yasaklamış. Kaldırmış. Protesto olabilirmiş. E olacak. Üniversitelerde protestodan daha doğal ne var? Farklı fikirlerin konuşulacağı mecradır orası. Protestonun olacağı yer zaten üniversitedir. Üniversitede olur zaten bu işler. Ey ODTÜ yönetimi bunların nasıl bir kafaya sahip olduğunun göstergesidir. Bunlar bilimden korkuyor. Bunlar konuşmadan korkuyor. Fikir özgürlüğünden korkuyor. Bunlar tartışılmasından korkuyorlar. Üniversiteler tabii ki Protesto olacak, tartışma olacak. Tabii ki konuşulacak. ODTÜ yönetimini kınıyorum. Maalesef ve maalesef ODTÜ yönetimi bir üniversiteye yakışmayacak bir karar almıştır. Tabii ki protesto olacak, tabii ki fikirler konuşulacak. Bunların olacağı yer de üniversitedir zaten. Nerede yapacaklar yani? Sokakta mı yapacaklar? Tabii ki üniversitede yapacaklar.”

 

Ali Öztunç daha sonrasında Basın Mensuplarının sorularını yanıtladı ve Bayramlarını tebrik etti.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow