Yazarın Notları

Zamanın ve sonuçların ötesinden, bu diyarı sahiplenememiş onlarca bedenin parçalarına ithafen.

Ekim 27, 2023 - 22:46
Ekim 27, 2023 - 22:49
Yazarın Notları

İnsanın doğumu
Doğumunuz ile başlayan hayat sancınız, kendi varlığınızı hissettiğiniz her an peşinizi bırakmayacaktır! Bunun adına ne derseniz deyin, hayatınızın en gerçek tarafını daima bu hissi tattığınız vakit anlayacaksınızdır. Doğumunuzun veya kendinizin tamamen bir amaç uğruna olduğunu düşünen zavallılardan olabilirsiniz, annenizin ve babanızın en kıymetlisi olabilirsiniz, arkadaşlarınızın hatta sevdiğiniz kişinin de en kıymetlisi olabilirsiniz. İstediğiniz her şeye anlam yükleyebilir, istediğiniz her şeye anlamsız diyebilirsiniz. Sizce bu kadar değerli misiniz?

 
Kahraman insan
Düşünün ki; onlarca güzel ve onlarca muhteşem yazılan eserlerin, bir karakterisin. Ve herkes sizin kahraman olduğunuzu, iyi kişi olduğunuzu biliyor, bunu hissettiriyor. Kendinizi onlar için değerli bilip, onlar için fedakârlığa hazır olduğunuzu düşünün. Beklenilen şey ise; ölümünüz! Herkesin sizi gerçekten seveceği, size gerçek hislerini yansıtacağı tek bir an vardır. O da şüphesiz ölümünüzdür. Soruyorum bu gerçek hisler için ölmeye hazır mısınız? Değerinizi ve kıymetinizi öğrenmeye hazır mısınız? Amacınızın ne olduğunu öğrenmeye hazır mısınız? Hepsinden önce, soruyorum sizler yaşamaya nasıl hak kazandınız ki, ölmek için hakkınız olduğunu düşünuyorsunuz?

 

Beklenilen başlangıç
Bugün yaratılışınızın bilmem kaçıncı yılı. Artık büyüdünüz ve sizi takip eden kaderiniz, alın yazınız olduğu bilinci ile adımlar atıp, planlar kuruyorsunuz. Peki size şunu söylemek isterim, yahu cidden birisinin sizin için, oturup bir şeyler yazdığını, size bir başlangıç ve bir son verdiğini nasıl düşünürsünüz? Bu bilinçle nasıl önemli olduğunuz kanısına varabilirsiniz? Diyelim ki çok önemli işlere imza attınız ve insanlar tarafından seviliyorsunuz, ama bu yazılı, evet bu yazılı ve zaten gerçekleşecek olan şeyi, sizin azminizle, sizin çabalarınızla ortaya döktüğünüz işi, bir başkası oturup yazdı. Negatif yönünü ele alalım; insanlar sizi sevmiyor, size değer vermiyor ve siz önemli bir işe imza atamıyorsunuz. Yazılı değil mi bu? Peki kim sizin bu derece başarısız ve önemsiz olduğunuzu oturup yazacak? Bu kıvamda sizin yerinize bir başkası olsa, siz oturup bu kişi için bir başlangıç ve son yazar mısınız? Değer mi buna? Düşünün böyle birisini ve kendinize şunu sorun! Ben değersiz biri için bir anlam ve bir amaç yaratır mıyım? Belki bir kalemden çıkan o önemli karaktersin ve belki cidden birileri sizi yazmıştır, hem de tüm saçmalıklarınıza ve tüm yanlışlarınıza rağmen.

 

Beklenilen son
Artık amacınıza ulaştınız, sizi sevenleri, size değer verenleri ve tüm anlam verdiğiniz o şeyleri biliyorsunuz. Ölüsünüz. Evet artık ölü birisiniz, sizin için yazılanlar son bulmuş, son kelimeler yazılmış ve bitmişsiniz. Artık dünyanızın iki katından daha fazla bir anlamsızlığa ve hiç belirli olmayan başlangıca ulaştınız. Unutmadan söylemek isterim, sonsuz bir sona da ulaştınız. Evet insan oğlunun en bilindik başlangıçları ve en bilindik sonlarını, size düz bir şekilde yazdım. Şimdi bu karakter, gerçekleşsin veya gerçekleşmesin, bir amaç ve bir anlam arayışı için, ömrünün sonuna kadar, uğraş verecektir. Başarılar karakterim, başarılar sevgili düşüncelerim.

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow