Planlama Nasıl Yapılmalı?

“DMN Medya yıllar süren bir planlama aşamasından geçti ve şu anda Kahramanmaraş’ın video başına en çok izlenen Youtube Kanalı. Planlarımız ileriye yönelik çok uzun zamanı kapsıyor. Bu uzak zamanın tam tarihini verebilirim. 2042!”

Temmuz 28, 2022 - 03:41
Eylül 9, 2023 - 04:29
Planlama Nasıl Yapılmalı?

“DMN Medya yıllar süren bir planlama aşamasından geçti ve şu anda Kahramanmaraş’ın video başına en çok izlenen Youtube Kanalı. Planlarımız ileriye yönelik çok uzun zamanı kapsıyor. Bu uzak zamanın tam tarihini verebilirim. 2042!”

 

Planlama yaparken dikkat edilmesi gereken şeyler vardır. Bunlardan ilki yapmak istediğiniz işi yapabilecek misiniz? DMN Medya üzerinden gideceğim. Yapmak istediğimiz iş dizi ve film çekmek. Sizce bunu yapabilir miyiz? Daha önce ‘Sıfırdan’ isminde bir film çektik. Bu filmde genel anlamda biz yetkin değildik. Özellikle planlama sürecinde ya da çekim sürecinde. Ama ona rağmen DMN Medya’nın ilk filmi olarak yayınlandı ve açıklamadığımız birkaç festivalde derece aldı. Hangi festivaller ya da kaçıncı oldu burada da açıklamayacağız.

“Bu işi yapmak isteyenlerle değil, yapanlarla çalışmak bizim için bir artı”

Aynı zamanda ‘Sıfırdan’ filminden hemen sonra ‘Plaka 46 - Son Yarış’ filminin kamera arkasında bulunduk. Bu işi yapmak isteyenlerle değil, halihazırda bu işi yapanlarla çalıştık. Bu bizim için bir artı. Daha sonra elimizde kamera bile yokken bir filmde biz çekelim dedik. Görüp görebileceğiniz en ucuz kısa filmi çektik. İsmi de ‘Döngü - Kayıp’. Bu bütün masrafların toplamı tabi, ekipmanlar falan bu fiyata dahil 1500 TL para harcandı. Sonrasında ne oldu peki? Bu işin hiç ekipman olmadan ve tamamen gönüllü insanlarla yapılabileceğini herkes gördü.

 

“DMN Medya etiketi ile çıkacak bir film çektik. Festivaller bittikten sonra onu da yayınlayacağız!”

Biz dizi ve filmden gitmek istiyoruz ama şuan dizi ve film çekmiyoruz. 1 tane filmi DMN Medya etiketi ile çıkaracağız ama onun yayınlanması bayağı sürecek. Festival kovalıyoruz. Videolara devam ediyoruz ama hala yeteri kadar ekipmanımız yok. Bunun için birkaç girişimimiz var.

 

“Şanssızlık mı, Beceriksizlik mi?”

Kahramanmaraş’ta kaç tane film çekildi? Bunun sayısını bir çok kişi bilmez. Göremediğiniz ismini duymadığınız bir çok işi biz şahsen izledik ya da yapımında yer aldık. Ama olay dizi çekimine gelirse bir elin parmağını geçmeyecek sayıda dizi yapıldı devamını yapmak isteseler de aslında hiç kimse özünde sektörün içinden değildi. Yani tekrar dizi çekmeye yeltenmeyecekler çünkü bu işin ne kadar zor olduğunu gördüler. Plaka 46 diye özellikle vurguladım. Çünkü onlar sektörü gördüler. Sonra geldiler her ne kadar başarısız olsa da yine de bir sezon dizi çekip sezon finali verdiler. Eğer sorun olmasaydı 2.sezonu da olacaktı. Şanssızlık mı diyelim beceriksizlik mi o yargıyı size bırakıyorum. 

 

“Kahramanmaraş’ın en kalabalık ve en genç Youtube Ekibiyiz!”

Sırf konumuz Dizi ve Film olduğu için dizi ve filmler hakkında bu kadar uzun yazdım. Asıl konumuz DMN Medya. Bizim şu anda herhangi bir dizi ya da film projemiz yok. Aralık ya da Ocak gibi eğer ekipman konusunu çözersek sürpriz yapabiliriz. Kesin bir şey yok. Biz aynı zamanda basın mensubuyuz. Haber sitemiz var. Her şeyde olduğu gibi gazetecilikte de gençleri ön plana alıyoruz. O yüzden haber sitemizin ismi Maraş Gençlik Gazetesi. Youtube’da zaten 13 kişiyiz şu anda ekibin yaş ortalaması 19 ve bu kadar kalabalık ekip olarak Maraş’ta tek Türkiye’de sayılı ekiplerden olduğumuzu düşünüyoruz.

DMN Medya Youtube Kanalı

‘Vaaoov kameraya bak!’

Planlama yapılırken dikkat edilmesi gereken bir başka konu; Varış noktasından kopmamak. Varmak istediğiniz nokta yine DMN Medya’dan gideyim, eğer dizi ve film çekmekse yani Yapım Şirketi kurmak istiyorsanız o yönde gitmeniz lazım. Biz biraz açıldık ama Maraş gibi yerde bunun yapılması gerekiyordu. Sonuç olarak en kötüsünden ama en büyüğünden kamera görünce “vaoov kameraya bak” diyen vatandaşların arasında bazı şeyleri kabullendirmek biraz uzun sürer. Biz de yavaş yavaş altını doldurarak vatandaşların tepkisini çekmeden ilerlemeye çalışıyoruz. Tabi bu konuda vatandaş diyorum çünkü gazetecilerin bizi sevdiği söylenemez. Bu konuya daha sonra değiniriz. İstediğiniz kadar bir şeyleri doğru yapın insanlar hep açığınızı arar. Küçük şeyleri büyükmüş gibi dillendirir ve dillenen konular zamanla çığ gibi büyür. Kulaktan kulağa ana teması bozulur.

 

“Büyük planları olan büyük bir ekibiz.”

Herkes şahıs şirketi ile başlar işe, biz direkt limited şirket kurduk. Her şeyin ilerisini düşünüyoruz. Sizde planlamanızın doğru olabilmesi için her şeyin iyisini değil, her şeyin kötüsünü değil. Olabilmesi muhtemel her şeyini düşünmeniz lazım. Ben DMN Medya Limited Şirketinin İmtiyaz Sahibi Gökhan VURER. Ünvanı kısıtlı tutmak iyidir yoksa yarım sayfa daha yazarım. Belki sonra farklı ünvanların üzerinde de dururuz. Doğru Planlanmış işinizde, iyi noktalara ulaşmanız dileğiyle….

Tepkiniz Nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow